Sök

Kulturveckan:

Musiktävlingen Imagine Länsfinal

Imagine är Sveriges bredaste tävling för musiker mellan 13 och 21 år. Tidigare hette tävlingen Musik Direkt.

Datum för Imagine 2019 i Jönköpings län:
30:e mars 17:00 - DELTÄVLING 1 - Torget, Glashuset Gislaved
13:e apr 17:00 - DELTÄVLING 2 - KFUM, Jönköping
27:e apr 16:00 - LÄNSFINAL - Stora Salen, Glashuset Gislaved. Biljetterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

www.imaginesverige.se länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Syftet med Imagine är att ge unga musiker tillfällen att stå på scen med just den musik de vill framföra. Med Imagine skapar vi tillfällen för musikalisk utveckling, nya musikaliska erfarenheter och möten. Detta är mer än en tävling och Imagine skall verka som en plattform för ungt musikutövande och arrangörskap samt som metod för delaktighetsarbete.

Imagine är en årlig jurybedömd musiktävling, öppen för alla genrer, där unga musiker tävlar i att framträda live inför publik. Uttagningarna sker lokalt och regionalt för att avslutas med en Riksfinal. Steget efter Riksfinalen är den internationella Imaginefestivalen.
Imagine/Imagine Sweden är en utbildande plattform. Även om en inte avancerar i tävlingen så ska en lämna Imagine med nya kunskaper inom musikområdet, samt med en känsla av att ha utvecklats och tagit steg framåt i sitt musicerande. Detta genom ett aktivt arbete med till exempel relevanta workshops och föreläsningar, konstruktiv kritik från juryn och tekniker med intresse för att lämna tips och råd.
Imagine är en mötesplats för musiker, publik och arrangörer. En arena för att mötas och knyta nya kontakter samt skapa nya musikaliska samarbeten.

I tävlingen bedöms konserterna av jurygrupper som har fyra kriterier att hänga upp sin bedömning på - 1. Musikalisk kvalitet, 2. Kommunikation och utstrålning, 3. Originalitet och personlig tolkning och 4. Sceniskt helhetsintryck. Läs mer om bedömningskriterierna här(länk till sidan med Bedömningskriterier). Efter varje tävlingstillfälle får alla deltagande akter ett skriftligt omdöme och vägledning av juryn – meningen är att lära och bli inspirerad att fortsätta, oavsett hur det går i tävlingen.

Imagine är ett fenomen. Ingen musiktävling har levt och frodats så länge och ingen musiktävling innehåller en sådan mix av genrer och stilar. Det här är musik. Direkt. Live.
För att få delta skall man vara mellan 13 och 21 år och tusentals musiker är med varje år. Bland dem som stått på Imagines scener finns idag väletablerade musiker som José González, Laleh, Malena Ernman, Amanda Jenssen, Simon Ljungman, Timo Räisänen och många fler.

www.imaginesverige.se länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Anmälningabild till musiktävling

Aktuellt

Maxat program under kulturveckan, 2019-04-18

Dags för kulturvecka. Programmet består ...

PÅSKLOV MED LOVE, 2019-04-3

Under påsklovet, 12-21 april har vi i Gi...

Kulturvåren 2019, 2019-01-23

Bokcirklar, symfoniorkester, robotworksh...

Kulturplatån har helgstängt, 2018-12-20

$nyhet.getField('metadata.SV.Description')

Öppettider

Måndag
Tisdag-torsdag
Fredag
Lördag-söndag

stängt
kl. 14-20
kl. 14-18
stängt

Kontakt

Postadress: Kulturplatån, Gislaveds kommun, 332 80 Gislaved

Om oss

Kulturplatån är en del av kulturförvaltningen i Gislaveds kommun - en plats där kreativa unga och vuxna kan mötas.