Sök

Gislaveds Dansstudio

Med 200 dansande elever värdesätter
vi kvalité och att ha roligt tillsammans.

Dans sedan 2003

Gislaveds Dansstudio startades 2003. Dansverksamheten bedrivs av Kulturförvaltningen och har idag ca 200 ungdomar i åldrarna 6 till 20 år. Vi värdesätter kvalité och har som mål att våra elever ska bli duktiga dansare, vara kreativa, ha roligt tillsammans och få chansen att uppträda inför publik.

Kalejdo-dans-i coronans tid

Lördag 14 november kl 15 i Stora salen, Glashuset

Kostnadsfritt! Begränsat antal platser, boknings krävs via mail dansstudion@gislaved.se

Se den exklusiva dansföreställningen med den prisvinnande dansaren Nathalie Ruiz. En kalejdoskopisk lek mellan rörelse, musik, ord och rörliga bilder.

Den erfarna solisten, unge mannen och äldre skådespelaren möts på avstånd i ett varmt och humoristiskt universum. Ett kalejdoskop där deras världar krockar med varandra, över nations- och generationsgränser. Och dansen blir en kroppslig reflektion i en surrealistisk värld styrd av frånvaron av beröring. Publiken bjuds på ett dansande äventyr med ena foten i den halländska myllan.

Längd: ca 30 min

Av: Nathalie Ruiz Medverkande: Petter Heldt, Nathalie Ruiz och Michael Tang Markusson

Medarrangör: Teater Halland

Kultur i Coronatider: Er säkerhet och hälsa är viktig för oss! Därför har vi dragit ner publikantalet på våra föreställningar så att det ska finnas möjlighet att hålla avstånd till varandra. Endast 30 biljetter säljs till denna föreställning. En unik chans att se scenkonst i en intim, trygg miljö!

 

Brett utbud av kurser

Hos oss hittar du ett brett utbud av danskurser för unga mellan 6-20 år. Många kurser är väldigt populära och vi kan tyvärr inte ta in alla som söker. 

Följ oss på Instagram!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dansa utan krav

Dansa utan krav är en forskningsbaserad insats där dansen i form av dansklasser kompletterar elevhälsans i arbetet med att främja hälsa bland tonårstjejer

OM PROJEKTET Fysisk aktivitet hjälper oss att slappna av, minskar stress och hjälper oss att släppa på krav. Dansa utan krav är ett dansprojekt som riktar sig till tjejer i åldrarna 13–18 år som har återkommande besvär med; stress, oro, magont, nedstämdhet, huvudvärk, sömnbesvär och bristande självkänsla. Du behöver inte ha dansat tidigare för att kunna delta.

DET ÄR GRATIS Dansa utan krav är helt kostnadsfritt. Vi kommer att träffas 12 gånger per termin en gång i veckan under en timme. Dansträffarna håller till i Glashusets danssal i Gislaved med start fredag 18 september kl. 16.00–17.15

NÄR VI DANSAR När vi dansar fokuserar vi på rörelseglädje och kravlöshet, utan prestation. Detta innebär att vi inte uppträder eller visar upp de danser vi gör. Dansklasserna är uppbyggda utifrån uppvärmning, koreografi, stretch och avslappning. Du får prova på olika dansstilar som till exempel latinamerikanska rytmer, moderndans, streetdance och jazzdance.

Anmälan sker via din skolsköterska, kurator eller annan vuxen på skolan, ange namn, ålder, adress och telefonnummer samt kontaktuppgift till vårdnadshavare.

Dansa utan krav genomförs av Gislaveds kommun i samverkan med Region Jönköpings län.

FRÅGOR? För vidare frågor maila vår danslärare Andrea Donoso Lillo eller hör av dig på 072- 145 80 59. Varmt välkommen!


Gislaveds Dansstudio hösten 2020

På grund av rådande restriktioner i samband med covid-19 har Kulturförvaltningen tagit beslut om att inte öppna upp nyanmälan till hösten 2020. Vi kommer att återuppta de befintliga grupperna och avsluta vårens påbörjade arbete under hösten, i den mån situationen tillåter.

Nyintagning till vårterminen 2021 kommer att vara öppen 1 december till 8 januari. Vid frågor maila dansstudio@gislaved.se

Femenine vibe
Dansaren Nathalie Ruiz på scen

Kalejdo-dans med Nathalie Ruiz

Aktuellt

Kulturhöst 2020, 2020-08-25

Kultur som vanligt - men i andra former

Föreningshjälp i digitalisering, 2020-04-2

Kulturplatån finns här som ett bollplank...

Kulturplatån under Corona Covid-19, 2020-03-23

Kulturplatåns verksamhet i Glashuset har...

Invigning av nya danssalar i Glashuset, 2020-02-12

$nyhet.getField('metadata.SV.Description')

Öppettider

Måndag
Tisdag-torsdag
Fredag
Lördag-söndag

stängt
kl. 14-19
kl. 12-16
stängt

Kontakt

Postadress: Kulturplatån, Gislaveds kommun, 332 80 Gislaved

Om oss

Kulturplatån är en del av kulturförvaltningen i Gislaveds kommun - en plats där kreativa unga och vuxna kan mötas.