Sök

Kulturprogrammet är nu ute i din brevlåda!

Programmet som landat i din brevlåda inleds med olika teater och musikaktiviteter för barn och unga på kommunens bibliotek. Den poetiska och vardagliga berättelsen om Rally och Lyra berättar en historia om vänskap, skam och kärlek mellan varandra. Men besök även Sagotältet, ett interaktivt sagoberättande där barnen själva får delta i sagan. Du som är lite äldre kan delta på tv-spelscirkel som inleds med att läsa första delen av The Witcher för att sedan spela tv-spelet tillsammans.

Gillar du att teckna kan du fortsätta att delta på Gislaveds konsthalls kroki-kurser ledda av Bo Blomén Svensson även under våren. Den lokala konstnären Krister Kühlwein ställer ut på konsthall i början av våren tätt följt av den återkommande samlingsutställningen utav Akademin Valand, en utställning baserat och inspirerat utav Gislaved.

Under våren besöker flera författare kommunens bibliotek, bland annat Håkan Nesser, en mycket läst kriminalförfattare. Men även Nina Wäha som debuterade med romanen S som i syster 2007 och nu är tillbaka med den kritikerrosade romanen Titta inte bakåt! till biblioteken.

Kulturplatåns uppskattade lunchkulturer fortsätter även i vår och inleds med en barnvagnslunch och föreställningen baserat på Barbro Lindgrens välkända barnboksfigur Max.
Gillar du att gå på föreställningar kan du uppleva Gislaveds Dansstudios årliga dansföreställning med deltagare från 6 år upp till 18 år, men köp en biljett snart då platserna snabbt säljer slut!
Kulturplatån erbjuder en mängd workshops under våren och du kan fortbilda dig i allt mellan låtskrivning på alla hjärtansdag tillsammans med Sabina Chantouria, till foto och musik. Lär dig mer om Lightroom, marknadsföringsstrategi och musik produktion.

Under vårens alla lov kan du testa på olika typer av rollspel, biblioteken erbjuder både rollspelet Handbok för superhjältar och Mutant med Fria Ligan. Om du tar med dig hjärnan till biblioteket kan du experimentera med den tillsammans med arkeologen och barnboksförfattaren Jonathan Lindström som berättar fantastiska berättelser om universum. Tillsammans med Kulturplatån kan du åka på tv-spelsturné och tävla om fina priser, platser och tider hittar du i Kulturprogrammet!

Gislaveds Symfoniorkester har som alltid ett gediget och imponerade utbud på konserter. Inled året med en nyårskonsert med fantastiska a cappella-gruppen Riltons vänner som bjuder på en bred repertoar med egenskrivna låtar men även några kända covers.
Vill du lyssna, men även se något nytt ska du gå på Beatbows, en konsert där vackra stråkar möter blytunga beatbox-beats. En garanterad succé! Avsluta våren med att lyssna på Lisa och Getrud som tolkar hits med allt från Beatles till Vreeswijk. Det enda de använder sig utav är sång och en cello.

Under v. 16 kan du maxa dina kulturupplevelser genom Kulturveckan som erbjuder flera spännande aktiviteter. Inled veckan med en konsert och soppsupé med Samuel Nilsson, en artist med rötterna i indie-/folkscenen samtidigt som du avnjuter en fantastisk soppsupé tillagad utav restaurangelevernas på Matkulturen. På Gislaveds konsthall kan du testa på graffiti och diskutera frågan om vem som egentligen äger rätten till det offentliga rummet. Avsluta veckan med att gå på Imagine och heja fram Jönköpings länsfinalist som får representera vårt län i den stora riksfinalen senare i år.

Genom att kika i programmetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du fler kulturaktiviteter som kan passa.
Vi hoppas att du får en fantastisk kulturvår.

Vi ses!

Aktuellt

Gislaveds kommun i kulturpolitiskt fokus, 2021-02-8

Välkommen till Nordens största kulturpol...

Kommunen främjar kulturen , 2021-01-29

Idag släpps programmet för det kulturpol...

Kulturaktiviteter i vår, 2021-01-7

Vårens kulturprogram finns nu i din brev...

Folk och Kultur och Gislaved, 2020-11-13

Folk och Kultur och Gislaved samarbetar ...

Öppettider

Måndag
Tisdag-torsdag
Fredag
Lördag-söndag

stängt
kl. 14-19
kl. 12-16
stängt

Kontakt

Postadress: Kulturplatån, Gislaveds kommun, 332 80 Gislaved

Om oss

Kulturplatån är en del av kulturförvaltningen i Gislaveds kommun - en plats där kreativa unga och vuxna kan mötas.