Sök

Kulturveckan 21 - 29 april

Kulturplatån i samarbete med Gislaveds bibliotek, Gislaveds konsthall, Musikskolan Gislaved och Restaurang Matkulturen erbjuder aktiviteter av alla dess slag. Konserter,film, dans, workshops, teater och fika – det finns något för alla!

Tjuvstarta med LasseMaja och Melodikryss

Nästa vecka är det dags för kommunens första Kulturvecka, men redan nu till helgen går det att tjuvstarta veckan med föreställningen LasseMajas detektivbyrå, Tågmysteriet, där alla besökare får prova på att bli deckare för en dag och Melodikryss med Gislaveds Symfoniorkester under ledning av husdirigenten Yngve Nordström.

Supé och förbjudna instrument från olika delar av världen

På måndag är det indiskt tema med både filmvisning och workshops i bollywood och henna. Under tisdagen kan du avnjuta en soppsupé och The Forbidden Orchestra som förmedlar musikglädje och starka berättelser från olika delar av världen. Gruppen består av fem kvinnliga musiker på instrument som har varit och är till viss del förbjudna eller tabubelagda för kvinnor att spela än idag.

Dansworkshop, teater och ljudkonst för alla åldrar

Under onsdagen är det lunchkonsert med Oui Monsieur och på kvällen bjuds det in till Stråkgala. Torsdagens teaterworkshop handlar om publikkontakt: när börjar och slutar min upplevelse som publik? Hur kan jag vara delaktig i medskapandet av det som händer på scenen? 

Ljudkonstnären James Brewster bjuder in till Electro-Acoustic Café där allt från kaffekvarnen till koppen blir en del av ett musikinstrument. Under veckan förekommer även helt vanlig tyst kaffe med sju sorters kakor till utställningen NOW HERE av Akademin Valand. Fredagens program startar med en workshop i dancehall varpå en konsert med Syster Sol + Mash Up International vars budskap och känslor genomsyras av ett starkt rättvisepatos.

Avslutande kärleksrevolt är bara början

Lördagen är Dansens Dag med massor av workshops. Du kan även se barnteaterföreställningen Äta Själv! och senare på dagen även föreställningen Lysistrate - en kärleksrevolt!

Äntligen får kommunen en Kulturvecka där många verksamheter sammarbetar för att göra utbudet så tilltalande, brett och spännande som möjligt. Det här är bara en början. Kanske vill ännu fler organisationer och föreningar vara med nästa år?

Läs mer om inslagen i Kulturveckanöppnas i nytt fönster

The Forbidden Orchestra

The Forbidden Orchestra

Syster Sol

Syster Sol

Lysistrate - en kärleksrevolt!

Lysistrate - en kärleksrevolt!

Aktuellt

Föreningshjälp i digitalisering, 2020-04-2

Kulturplatån finns här som ett bollplank...

Kulturplatån under Corona Covid-19, 2020-03-23

Kulturplatåns verksamhet i Glashuset har...

Invigning av nya danssalar i Glashuset, 2020-02-12

$nyhet.getField('metadata.SV.Description')

Kulturprogrammet är nu ute i din brevlåda!, 2020-01-11

$nyhet.getField('metadata.SV.Description')

Öppettider

Måndag
Tisdag-torsdag
Fredag
Lördag-söndag

stängt
kl. 14-20
kl. 14-18
stängt

Kontakt

Postadress: Kulturplatån, Gislaveds kommun, 332 80 Gislaved

Om oss

Kulturplatån är en del av kulturförvaltningen i Gislaveds kommun - en plats där kreativa unga och vuxna kan mötas.