Sök

Vad gör en ungdomscoach om dagarna?

Smulan Clemén jobbar som ungdomscoach på Kulturplatån, hon finns till för alla unga i hela kommunen och hjälper den som har en idé inom kulturområdet, ibland kan en behöva en knuff i rätt riktning för att komma igång!

Du jobbar som ungdomscoach, vad gör du om dagarna? 
Det är ett väldigt varierande arbete och ingen dag är den andra lik. I huvudsak är jag här för besökarna och hjälper dem med allt från att skaffa bricka till lokalerna, visa hur replokalerna fungerar, hjälper dem med sina idéer och givetvis många spontana samtal. Jag gör även mycket bakom kulisserna. Jag sitter till exempel med i olika mötesgrupper, arrangerar olika evenemang och aktiviteter men också mindre saker som att tömma diskmaskinen och koka kaffe. Jag försöker också lämna Glashuset då och då för att träffa besökare på andra orter, till exempel så gjorde vi ett par besök på skateparken i Smålandsstenar i somras.

Kan du hjälpa mig med vilken idé som helst?
Mer eller mindre. Jag kan hjälpa dig med olika kulturella evenemang, till exempel om du vill arrangera en konsert, en modevisning eller ett LAN. Om du vill arrangera en fotbollscup kan jag hjälpa dig så att du kommer i kontakt med rätt personer. Beroende på vad du vill göra så kan jag hjälpa dig olika mycket, fråga gärna om vad jag kan hjälpa dig med så ska jag göra mitt bästa.

Kan du berätta om ett projekt du har cochat? 
I somras hjälpte jag en besökare med att arrangera en sommarkonsert på Holmen i Gislaved. Det ordnades med tillstånd, ljud och ljus, marknadsföring och budget. Det var 7 akter på scenen och över 300 i publiken!

Kulturslanten, vad är det?
 
Kulturslanten kan du som är 13-25 år söka för att få ekonomisk hjälp till att ro ditt projekt i land. Du kan få upp till 5000 kronor och du får besked senast efter två veckor om du blivit beviljad pengarna eller inte. Vi vill att så många som möjligt ska kunna genomföra sina idéer och många gånger är det just pengarna som sätter käppar i hjulet. Tack vare Kulturslanten så möjliggörs det att ännu fler unga kan arrangera.

Vad är det bästa med ditt jobb? 
Det bästa med mitt jobb är att se besökarna växa. För någon kan det vara att från att komma hit och fika till att kliva in i en replokal, för en annan kan det vara att stå på en scen första gången, för en tredje kan det vara att genomföra en idé som de länge drömt om.

Varför ska jag komma till Kulturplatån? 
Kulturplatån är din plats där du kan göra verklighet av dina drömmar och idéer. Här kan du växa i dig själv och tillsammans med andra, på dina villkor.

Vill du komma i kontakt med Smulan?
Ring 0371 814 32 eller maila.

Aktuellt

Kulturplatån arrangerar Imagine Sweden, 2021-04-16

Sveriges roligaste och viktigaste händel...

Gislaveds kommun i kulturpolitiskt fokus, 2021-02-8

Välkommen till Nordens största kulturpol...

Kommunen främjar kulturen , 2021-01-29

Idag släpps programmet för det kulturpol...

Kulturaktiviteter i vår, 2021-01-7

Vårens kulturprogram finns nu i din brev...

Öppettider

Måndag
Tisdag-torsdag
Fredag
Lördag-söndag

stängt
kl. 14-19
kl. 12-16
stängt

Kontakt

Postadress: Kulturplatån, Gislaveds kommun, 332 80 Gislaved

Om oss

Kulturplatån är en del av kulturförvaltningen i Gislaveds kommun - en plats där kreativa unga och vuxna kan mötas.