Sök

Musik & replokaler

I våra verksamhetsrum finns det teknik och utrustning för dig som är nybörjare eller på en mer avancerad nivå. Här finns det möjlighet att från 15 år och uppåt boka repetitions -och studiolokaler kl 10-22 varje vardag. Är du äldre än 18 år kan du boka även helger. För att kunna boka lokaler behöver du gå en introduktion och fylla i ett kontrakt.
Du som är yngre är välkommen att träffa oss på Kulturplatån onsdagar kl 15-18, fyll i en intresseanmälan så hjälper vi dig att komma igång med ditt skapande.

Sportlovsextra - Öppen replokal

Testa på Kulturplatåns replokal under sportlovet. Kom och pröva på olika instrument, sjunga i mikrofon, podda eller DJ:a. Drop in, du bokar en halvtimma per grupp, först till kvarn.

När och var?

Maila oss så bestämmer vi en tid för introduktion och kommer överens om vilket verksamhetsrum sompassar dina behov bäst. Efter en genomförd introduktion och inlämnat kontrakt får du din personliga bricka och därmed förbinder du dig att följa Kulturplatåns värdegrund.

Kontrakt för dig över 15 år Pdf, 270 kB.

Kontrakt för dig över 18 år Pdf, 266.9 kB.

  • Du har genomgått en introduktion tillsammans med musiksamordnare och har en fullgod förståelse för hur tekniken fungerar.
  • Du vet hur allt i rummet ska återställas till ursprungsskick samt har respekt för nästa person som ska nyttja rummet och tekniken.
  • Du har skrivit på kontraktet och förbinder dig till att följa reglerna. Om inte reglerna efterföljs ses det som kontraktsbrott med avstängning som följd.

Soten - ett rum för dig som är intresserad av att spela in musik på ett proffsigt och smidigt sett. I Soten kan du spela in max två kanaler samtidigt. Rummet är anpassat för att spela in sång i, men det går givetvis bra att spela in vad som helst.

Rocksjön - rummet används i första hand som en replokal för dig som vill repa eller DJ:a. Här kan du även spela in Podcast.

Jällunden - ett rum för dig som är intresserad av flerkanalsinspelning och efterbearbetning av detta. För dig som har ett behov av att använda dig av både kontrollrum, inspelningsrum och flera av inventarierna i dessa rum.

Draven - används i första hand som ett inspelningsrum, men kan också användas som replokal. Det är till för dig som är intresserad av flerkanalsinspelning av olika slag. Om du har tillgång till Jällunden kan du även använda Draven som en replokal.

Under kursen går vi bland annat igenom olika mjukvaror, mikrofonteknik, arrangering och mixning. Vi kommer jobba både enskilt och i grupp därför är det viktigt att du är med vid alla tillfällen! Inga tidigare förkunskaper krävs. Kursen är kostnadsfri.

När? Onsdagar kl 18-19.30

Var? Kulturplatån, Glashuset

Ålder? Kursen är för dig som är mellan 13-19 år

Anmälan är öppen från 1 augusti. Till anmälan Länk till annan webbplats.

Start: 13 september

Kursen löper över läsåret 2023/2024

För mer information och frågor maila kulturplatan@gislaved.se

Kursen leds av Victor Fiet och är ett samarbete mellan Musikskolan och Kulturplatån, finansierad av medel från Kulturrådet.

Du som har gått introduktion, skrivit på kontraktet och fått en bricka kan boka lokal på plats i Glashuset, eller boka Kulturplatåns lokaler via webben.  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 
Du kan även boka från mobil eller surfplatta med hjälp av appen "Electrolux Vision MOBILE" som finns för både Android Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och iOS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Starta appen och läs in QR-koden som skapas på webbokningen under "Använd mobilen för att boka".

Förstora bilden
Studiointeriör med LP-skivor
Gislaveds kommun

Följ våra sociala medier:

Besök vår Facebook Besök vår Instagram Besök vår Youtube
Glashuset