Sök

Musik & replokaler

I våra verksamhetsrum finns det teknik och utrustning för dig som är nybörjare eller på en mer avancerad nivå. Här finns det möjlighet att från 15 år och uppåt boka repetitions -och studiolokaler kl 10-22 varje vardag. Är du äldre än 18 år kan du boka även helger. För att kunna boka lokaler behöver du gå en introduktion och fylla i ett kontrakt.
Du som är yngre är välkommen att träffa oss på Kulturplatån onsdagar kl 15-18, fyll i en intresseanmälan så hjälper vi dig att komma igång med ditt skapande.

Maila oss så bestämmer vi en tid för introduktion och kommer överens om vilket verksamhetsrum som passar dina behov bäst. Efter en genomförd introduktion och inlämnat kontrakt får du din personliga bricka och därmed förbinder du dig att följa Kulturplatåns värdegrund.

Kontrakt för dig över 15 år Pdf, 270 kB.

Kontrakt för dig över 18 år Pdf, 266.9 kB.

  • Du har genomgått en introduktion tillsammans med musiksamordnare och har en fullgod förståelse för hur tekniken fungerar.
  • Du vet hur allt i rummet ska återställas till ursprungsskick samt har respekt för nästa person som ska nyttja rummet och tekniken.
  • Du har skrivit på kontraktet och förbinder dig till att följa reglerna. Om inte reglerna efterföljs ses det som kontraktsbrott med avstängning som följd.

Soten - ett rum för dig som är intresserad av att spela in musik på ett proffsigt och smidigt sett. I Soten kan du spela in max två kanaler samtidigt. Rummet är anpassat för att spela in sång i, men det går givetvis bra att spela in vad som helst.

Rocksjön - rummet används i första hand som en replokal för dig som vill repa eller DJ:a. Här kan du även spela in Podcast.

Jällunden - ett rum för dig som är intresserad av flerkanalsinspelning och efterbearbetning av detta. För dig som har ett behov av att använda dig av både kontrollrum, inspelningsrum och flera av inventarierna i dessa rum.

Draven - används i första hand som ett inspelningsrum, men kan också användas som replokal. Det är till för dig som är intresserad av flerkanalsinspelning av olika slag. Om du har tillgång till Jällunden kan du även använda Draven som en replokal.

Lär dig producera och skapa musik både digitalt och analogt. Vi går igenom allt ifrån uppmickning av olika instrument och olika inspelningstekniker till arrangering av musik och mixning. Vi arbetar med olika mjukvaror. Under kursen kommer vi jobba både enskilt och i grupp därför är det viktigt att du är med vid alla tillfällen! Inga tidigare förkunskaper krävs. Kursen är kostnadsfri.

När? Onsdagar kl 18-19 med start 14 september och avslut 30 november

Var? Kulturplatån, Rocksjön i Glashuset

Ålder? 13-19 år

Anmälan: www.gislaved.se/musikskolan Länk till annan webbplats. under fliken "Ansök och avsluta kurs". Anmälan är öppen från 15 augusti.

För mer information och frågor maila kulturplatan@gislaved.se

Kursen MUSIKPRODUKTION leds av Victor Fiet och är ett samarbete mellan Musikskolan och Kulturplatån, finansierad av medel från Kulturrådet.

Du som har gått introduktion, skrivit på kontraktet och fått en bricka kan boka lokal på plats i Glashuset, eller boka Kulturplatåns lokaler via webben.  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 
Du kan även boka från mobil eller surfplatta med hjälp av appen "Electrolux Vision MOBILE" som finns för både Android Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och iOS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Starta appen och läs in QR-koden som skapas på webbokningen under "Använd mobilen för att boka".

Studiointeriör med LP-skivor
Gislaveds kommun

Följ våra sociala medier:

Besök vår Facebook Besök vår Instagram Besök vår Youtube
Glashuset