Sök

Workshops & kurser

Lär dig producera och skapa musik både digitalt och analogt. Vi går igenom allt ifrån uppmickning av olika instrument och olika inspelningstekniker till arrangering av musik och mixning. Vi arbetar med olika mjukvaror. Under kursen kommer vi jobba både enskilt och i grupp därför är det viktigt att du är med vid alla tillfällen! Inga tidigare förkunskaper krävs. Kursen är kostnadsfri.

När? Onsdagar kl 18-19 med start 14 september och avslut 30 november

Var? Kulturplatån, Rocksjön i Glashuset

Ålder? 13-19 år

Anmälan: www.gislaved.se/musikskolanLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. under fliken "Ansök och avsluta kurs". Anmälan är öppen från 15 augusti.

För mer information och frågor maila kulturplatan@gislaved.se

Kursen MUSIKPRODUKTION leds av Victor Fiet och är ett samarbete mellan Musikskolan och Kulturplatån, finansierad av medel från Kulturrådet.


Bli utmanad i ditt låtskrivande genom att varannan tisdag delta på forumet för kreativt låtskrivande. För dig som skriver egna låtar, oavsett ålder, genre eller teoretiska kunskaper.

Tryter inspirationen, fastnar du i samma melodier, vill du hitta andra med samma intresse eller bara utmana ditt låtskrivande? Vi använder oss av varierande teman som verktyg för att öka kreativiteten och hitta inspiration. Tyngdpunkten ligger på det egna låtskrivandet och vi tränar på att ge synpunkter och analysera både våra egna och varandras låtar.

  • När: Tisdagar med start 13 sep, ojämna veckor
  • Tid: kl. 17.30-19
  • Plats: digitalt via Teams
  • Anmäl till kulturplatan@gislaved.se för att få en teamsinbjudan till träffen


Lär dig spela in kortfilm ute i riktiga miljöer. Vi kommer att filma efter ett färdigt manus, vi lär oss planera, förbereda och slutligen filma projektet.

Kursen har ett roligt och dynamiskt upplägg med korta teoretiska pass och många praktiska övningar. Vi kommer att repa, förberedda rekvisita och kläder, planera inspelningen, skapa soundet för filmen och gå igenom den nödvändiga utrustningen inför inspelningen.

Film gör man bäst tillsammans med andra därför är det viktigt att du är med vid alla tillfällen!

Inga förkunskaper krävs.

När? Onsdagar kl 18-19.30 med start 14 september och avslut 30 november

Var? Vi utgår från Kulturplatåns filmstudio i Glashuset

Ålder? 13-19 år

Anmälan: www.gislaved.se/musikskolanLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. under fliken "Ansök och avsluta kurs". Anmälan är öppen från 15 augusti.

För mer information och frågor maila kulturplatan@gislaved.se

Kursen LÄR DIG FILMA leds av Cristhian Torres Diaz och är ett samarbete mellan Musikskolan och Kulturplatån, finansierad av medel från Kulturrådet.

Onsdagen den 26 okt & onsdagen den 23 nov kl 17.30-20 är det dags för en ny omgång av workshopsbonanza! Ålder 15-100 år. Kostnadsfritt.

Kvällarna är uppdelade på två pass med en rejält tilltagen fikapaus där du kan mingla med andra deltagare. Tanken är att du både skall få lära dig saker och få en chans att träffa andra nyfikna människor.

Onsdag 26 oktober kan du välja mellan:

TRUMINSPELNING - vi går igenom allt du behöver tänka på när du spelar in trummor. Allt från mikrofonval & uppmickning till akustik & mixning.

DRÖM STORT BÖRJA SMÅTT - TJÄNA PENGAR PÅ DITT INTRESSE Inspirationskväll för dig som vill starta eget företag! Med Stefan Falkboman från UngDrive

WOODWORKING - bli vän med materialet och lär dig hur du formar i trä. Vi hjälper dig med virket och ger några tips innan du börjar tälja.

Anmäl dig till: tommy.tolf@gislaved.se

Workshopsbonanza 26 oktober
Gislaveds kommun

Följ våra sociala medier:

Besök vår Facebook Besök vår Instagram Besök vår Youtube
Glashuset