Sök

Workshops & kurser

Lär dig producera och skapa musik både digitalt och analogt. Vi går igenom allt ifrån uppmickning av olika instrument och olika inspelningstekniker till arrangering av musik och mixning. Vi arbetar med olika mjukvaror. Under kursen kommer vi jobba både enskilt och i grupp därför är det viktigt att du är med vid alla tillfällen! Inga tidigare förkunskaper krävs. Kursen är kostnadsfri.

När? Onsdagar kl 18-19

Var? Kulturplatån, Rocksjön i Glashuset

Ålder? 13-19 år

Anmälan: www.gislaved.se/musikskolan. Länk till annan webbplats. under fliken "Ansök och avsluta kurs". Anmälan är öppen från 15 augusti. Kursen löper över läsåret 2022/2023

För mer information och frågor maila kulturplatan@gislaved.se

Kursen MUSIKPRODUKTION leds av Victor Fiet och är ett samarbete mellan Musikskolan och Kulturplatån, finansierad av medel från Kulturrådet.


Lär dig spela in kortfilm ute i riktiga miljöer. Vi kommer att filma efter ett färdigt manus, vi lär oss planera, förbereda och slutligen filma projektet.

Kursen har ett roligt och dynamiskt upplägg med korta teoretiska pass och många praktiska övningar. Vi kommer att repa, förberedda rekvisita och kläder, planera inspelningen, skapa soundet för filmen och gå igenom den nödvändiga utrustningen inför inspelningen.

Film gör man bäst tillsammans med andra därför är det viktigt att du är med vid alla tillfällen!

Inga förkunskaper krävs.

När? Onsdagar kl 18-19.30

Var? Vi utgår från Kulturplatåns filmstudio i Glashuset

Ålder? 13-19 år

Anmälan: www.gislaved.se/musikskolan. Länk till annan webbplats. under fliken "Ansök och avsluta kurs". Anmälan är öppen från 15 augusti. Kursen löper över läsåret 2022/2023

För mer information och frågor maila kulturplatan@gislaved.se

Kursen LÄR DIG FILMA leds av Cristhian Torres Diaz och är ett samarbete mellan Musikskolan och Kulturplatån, finansierad av medel från Kulturrådet.

Onsdagen den 22 feb & onsdagen den 26 april kl 17.30-20 är det dags för nya omgångar av workshopsbonanza! Ålder 15-100 år. Kostnadsfritt. Mejla din anmälan till: tommy.tolf@gislaved.se

Kvällarna är uppdelade på två pass med en rejält tilltagen fikapaus där du kan mingla med andra deltagare. Tanken är att du både skall få lära dig saker och få en chans att träffa andra nyfikna människor.

Onsdagen den 26 april kan du välja mellan:

  • Musikproduktion 2 - till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom inspelningsfältet. Fokus ligger på inspelning av trummor och vi går igenom olika tekniker för att få fram just det sound du är efter. Med Daniel Tegnvallius.
  • Dramaworkshop för nybörjade 12- 14 år med dramapedagog Sarah Åkergren.

Onsdagen den 22 februari kan du välja mellan:

  • Musikproduktion 1 (av 2) - för dig som hållit på med musik ett tag och vill komma vidare med Daniel Tegnvallius.
  • Tjäna pengar på dina intressen! - hur du som ung kan du komma igång med ditt egna företag med Stefan Falkboman
  • Göra affisch - lär dig grunderna i hur du utformar en affisch med Luis Gonzales


Dekorationsbild svart med färgglada ränder i höger nederkant
Gislaveds kommun

Följ våra sociala medier:

Besök vår Facebook Besök vår Instagram Besök vår Youtube
Glashuset