Sök

Dansbänkar

Tänk dig att uppleva dans på en plats där ingen tidigare har upplevt dans! På väg hem från jobbet eller skolan, på springrundan eller söndagspromenaden.

Dans på allra högsta nivå vid Glashuset

Nu finns möjligheten att uppleva dans på allra högsta nivå i Gislaved. Cullbergs danskompani har skapat en Dansbänk utanför entrén till Glashuset. En Dansbänk är ett filmat dansverk som kan upplevas när som helst med hjälp av telefonen genom en QR-kod på filmplatsen. Dansbänken är ett solo som dansas av Cullbergs dansare Louise Dahl. Solot är ett utdrag ur Cullbergs aktuella föreställning Horse, the solos som har koreograferats av den världskända amerikanska koreografen Deborah Hay, som har ikonstatus bland koreografer. Hay har fått flera priser och utmärkelser för sina koreografiska verk och 2019-2022 är hon knuten som koreograf till Cullberg.

Dansbänken i Gislaved är en av tre Dansbänkar som Cullberg har skapat i Jönköpings län. De andra två finns vid Turkens bänk i Åbroparken i Värnamo och vid Kvarnen i Vaggeryd.

Filmare är Daniel Duarte från Jönköping. Läs mer om dansbänkar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dansbänken- en digital dansupplevelse

En Dansbänk är en digital dansupplevelse med syftet att göra den professionella danskonsten tillgänglig för alla invånare i Jönköpings län. På olika platser runt om i länet skapar danskonstnärer och koreografer dansverk som filmas och som är specifika för just den platsen. Besökarna upplever sedan dansverket genom sin mobiltelefon med hjälp av en QR-kod som finns på platsen. Eftersom alla verk är skapade specifikt för en plats, går verket också bara att uppleva på just den platsen. Det finns hittills 16 dansbänkar runt om i länet. Dansbänkarna skapas i projektet DANSSpår, som är en del av Kulturutveckling, Region Jönköpings län. Denna Dansbänk är skapad i samarbete med Gislaveds kommun. Läs mer om DANSSpår Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om Cullberg

Cullberg är ett världsberömt, nationellt och internationellt danskompani med bas i Stockholm. Läs mer om Cullberg Länk till annan webbplats.


Dansare speglas i glasruta vid husfasad

Ur Horse, the solos med Cullberg

Dansare speglas i glasruta vid husfasad

Ur Horse, the solos med Cullberg. Foto: Daniel Duarte

Gislaveds kommun

Följ våra sociala medier:

Besök vår Instagram
Glashuset