Sök

Danskurser

Anmälan till kurser

Anmälan till kurserna sker läsårsvis med start hösten och avslut våren, 12 tillfällen/termin. Terminsavgiften är 300 kr/elev. Anmälan till läsåret 24/25 öppnar den 6/5 kl 09.00. Länk till anmälan Länk till annan webbplats.

Nivåer och riktlinjer

NF: nybörjare och fortsättningsnivå. Man är i denna nivå ca sex terminer innan man kan flytta upp till fm (fortsättning mellan)

FM: fortsättning mellan nivå. Här bestämmer läraren när du är redo för nästa nivå, grundat i hur du utvecklas i din dansteknik.

MA: mellan till avancerad nivå, den här nivån kräver höga förkunskaper

Det kan hända att din ledare/lärare anser att uppflyttning i nivå kan ske tidigare. Det är alltså pedagogerna som bestämmer gällande uppflyttning och rekommenderar därefter.


2024/2025 har vi kurser i:

  • DANSMIX fr 6 år - att börja dansa ska vara roligt, varierat och lärorikt! När du dansar dansmix får du prova på olika dansstilar, öva motorik, koordination och musikalitet och lära dig att skapa egna rörelser! Vi provar på showdans, balett och streetdance!
  • FUNK/SHOW 10 år och 11-12 år - vi introducerar teknik på ett lekfullt sätt och dansar med olika typer av rekvisita. Vi blandar teknik med utstrålning och scennärvaro.
  • BALETT nybörjare/fortsättning fr 12 år - klassisk balett har åtta olika svårighetsgrader därför passar balett nybörjare dig som aldrig dansat balett innan men även dig som har dansat upp till fyra terminer. Vi övar på grunder i balett, gör olika typer av kombinationer och lär oss vad stegen heter. Balett fortsättning/mellan fr 14 år - här bestämmer läraren när du är redo för nästa nivå, grundat i hur du utvecklas i din dansteknik.
  • JAZZDANCE nybörjare/fortsättning fr 13-14 år, fortsättning/mellan fr 14 år - jazzdance är en dansstil med många olika influenser med rötter i den afrikanska dansen. Vi jobbar med stilar som används i musikaler men även i shower och musikvideos. Vi blandar teknik med utstrålning och scennärvaro!
  • STREETDANCE nybörjare/fortsättning fr 12 år, fortsättning/mellan fr 15 år - streetdance är en av Hiphopens element. Här bestäms stil beroende på läraren och det kan se olika ut. Vi dansar för det mesta till R&B, Hiphop eller House.


Följ oss på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att se vad som händer i vår verksamhet!

Småbarn dansar
Barn dansar balett
Gislaveds kommun

Följ våra sociala medier:

Besök vår Instagram
Glashuset