Sök

Film & foto

Kulturplatåns film- och fotostudio välkomnar dig som är intresserad av film och foto. Du kan prova på bild- och filmredigering, testa olika kameror/utrustning och teknik, bolla idéer med kunnig personal, ställa frågor och utveckla ditt eget skapande. Ta kontakt med Cristhian, vår film- och fotopedagog och boka en tid.

Crazy Pictures på besök!

Crazy Pictures från Norrköping är ett filmkollektiv som skapar film från idé och manus till regi, produktion, specialeffekter, ljud och visuella effekter och lyckats skapa independentfilmer på egna villkor. Efter virala framgångar med kortfilmerna Poesi för fiskar på Youtube, släppte de 2018 sin långfilmsdebut Den blomstertid nu kommer. 2022 kom långfilmen Ufo Sweden.

Vi bjuder in till ett spännande samtal med Albin från Crazy Pictures. Han kommer att berätta om resan från ungt kompisgäng med stora drömmar, till starten av ett eget produktionsbolag och vägen till att nå drömmen att göra sin första långfilm. Efter presentationen visar vi långfilm Ufo Sweden!

Arrangemanget görs i samband med kursstart för kursen ”Lär dig att filma” som ges i samarbete mellan Kulturplatån och Musikskolan Gislaved. För dig som är mellan 13-19 år och är intresserad av att börja producera och skapa film, stå bakom eller kanske framför kameran och skådespela, är detta det perfekta tillfället för att få information om vår kurs, träffa ledare och deltagare.

  • Dag & tid: 13 sep kl 18-ca 21
  • Plats: Biograf Folkan Gislaved
  • Ålder: öppet för alla åldrar men framförallt unga 13-19 år.
  • Fri entré. Vi bjuder på pop-corn!
  • Anmälan görs till Cristhian.torres.diaz@gislaved.se senast den 12 september. Skriv namn, ålder och mailadress. Vi ses!

Lär dig spela in kortfilm ute i riktiga miljöer. Vi kommer att filma efter ett färdigt manus, vi lär oss planera, förbereda och slutligen filma projektet.

Kursen har ett roligt och dynamiskt upplägg med korta teoretiska pass och många praktiska övningar. Vi kommer att repa, förberedda rekvisita, kläder och smink, planera inspelningen,leta efter inspelningsmiljöer, skapa soundet för filmen och gå igenom den nödvändiga utrustningen inför inspelningen. Det finns även möjlighet att stå framför kameran och medverka i filmen som skådespelare/skådespelerska!

Film gör man bäst tillsammans med andra därför är det viktigt att du är med vid alla tillfällen!

Inga förkunskaper krävs.

Dag och tid: Onsdagar kl 18.00 -19.30 med start 13 september. Fortsätter under hela läsåret.

Plats: Vi utgår från Kulturplatåns filmstudio i Glashuset

För vilken ålder? Kursen är till för dig mellan ​13-19 år (Finns möjlighet att vara med om man är yngre i mån av plats)

Anmälan är öppen från 1 augusti. Till anmälan Länk till annan webbplats.

För mer information och frågor maila cristhian.torres.diaz@gislaved.se

Kursen LÄR DIG FILMA leds av Cristhian Torres Diaz och är ett samarbete mellan Musikskolan och Kulturplatån, finansierad av medel från Kulturrådet.

Tre ungdomar i filmstudio


Se vår egenproducerade film "Väsen"!

Filmproducenterna Crazy Pictures

Crazy Pictures Foto: Crazy Pictures

Tre unga killar med diplom på scen

Adam, Daniel och Ziad på Ping Filmfestival

Gislaveds kommun

Följ våra sociala medier:

Besök vår Facebook Besök vår Instagram Besök vår Youtube
Glashuset