Sök

Invigning av nya danssalar i Glashuset

Lördagen den 22 februari kl 11 går drömmar i uppfyllelse för elever i Gislaveds dansstudio och elever på Gislaveds gymnasiums Estetiska program med dansinriktning. Två nya, ändamålsenliga danslokaler invigs i Glashuset. Och det mest fantastiska av allt, nu finns det förutsättningar för att fler barn och unga i framtiden kan förverkliga sin dröm om att få dansa, att få utvecklas genom dansen som före detta danseleven Annie Nilsson Madueno uttrycker det:

”För mig har dansen betytt så mycket mer än steg! Den har fått mig att växa som människa, förstå min kropp och framförallt gemenskapen som alltid finns när det behövs!”

Dansens utveckling i Gislaveds kommun är en framgångssaga som för mig startade 2002, då vi började smått och har sedan dess vuxit till en verksamhet med ca 200 elever. Vi har satt Gislaved på Danskartan och öppnat upp möjligheten till att uppfylla drömmar inom dansyrket, berättar danspedagogen Andrea Donoso Lillo.

”Jag utvecklades inte bara som dansare, jag insåg också vilken positiv inverkan dansen hade på mitt privatliv. Jag kunde släppa studierna för en stund och lära mig interagera med andra, vara uthållig och fokuserad för att nå mina mål. Även om man inte vill dansa vidare lär man sig viktiga saker som man har nytta av livet ut! ” Maja Dahlbäck, före detta danselev i Gislaved som idag utbildar sig vidare på Contemporary Dance Education i Härnösand.

2002 startade Gislaveds gymnasium danskurser på individuella valet med en omfattning på 25% som 2011 blev till inriktningen Dans på Estetiska programmet. För Kulturförvaltningen del började det resan 2003 med en grupp på femton ungdomar i motionsrummet i Kommunhusets källare. Det skulle snart visa sig att intresset var betydligt större än förväntat, säger kulturchef Magnus Jonsson. Idag har Gislaveds dansstudio 13 olika kvällskurser i flera dansstilar.

2020 har en lång resa nått sitt mål. Välkommen till invigningen av Gislaveds två nya professionella danslokaler i Glashuset lördagen den 22 februari kl 11-15 i Glashuset.

På programmet:

  • Invigningstal av förtroendevalda
  • Solodans av och med Felicia Rivera Cetre
  • Kulturchef Magnus Jonsson och dansutvecklaren Andrea Donoso Lillo
  • Dansgruppen Dansza dansar
  • Astrid Holmstrand, danselev på Gislaveds gymnasium berättar om sin resa
  • Uppträdande av unga dansare från Gislaveds dansstudio

I samband med invigningen erbjuder Kulturplatån, Scenverkstan, Restaurang Matkulturen och Gisle Bowling visningar av sina respektive verksamheter.

Varmt välkommen till Glashuset!

Gislaveds kommun

Följ våra sociala medier:

Besök vår Facebook Besök vår Instagram Besök vår Youtube
Glashuset